09-november-2018

De technologie "Smart Corner™" van Magneti Marelli ontvangt de onderscheiding "Innovation Award Honoree" van de CES 2019 in de categorie "Vehicle intelligence and self-driving technology".

Magneti Marelli heeft de onderscheiding "CES® 2019 Innovation Award Honoree" gekregen voor de technologie Smart Corner, die de sensoren voor autonoom rijden integreert in het binnenwerk van de koplampen en de achterlichten van de auto en daardoor hoge normen wat betreft design en lichtopbrengst garandeert. Dat werd gisteravond aangekondigd bij CES Unveiled New York, het evenement dat geldt als voorproefje van de CES 2019 in Las Vegas en waarop de belangrijkste trends en producten alvast worden gepresenteerd.

Smart Corner van Magneti Marelli wordt naast andere hightechoplossingen van de onderneming, die moeten bijdragen aan verbetering van de communicatie en vergroting van de veiligheid, in het kader van CES Unveiled in Las Vegas gepresenteerd, en wel op 6 januari in het Mandalay Bay en van 8 tot 10 januari in het Wynn Hotel (zaal Latour 5-7), een van de officiële evenementlocaties van CES in Las Vegas.

Smart Corner biedt een flexibel platform dat de door de autofabrikanten op het terrein van sensoren benodigde technologieën samenbrengt en zo alle benodigde functies van de sensoren mogelijk maakt die nodig zijn voor het activeren van de niveaus 1 tot en met 5 van het autonome rijden. Smart Corner verkleint de behoefte aan kabels en verbindingen en hun afzonderlijke verdeling binnen het voertuig tot een minimum.
Zo kunnen autofabrikanten de productiekosten en het gewicht verlagen.